e.g. ‘commercial’, ‘interiors’, ‘news’, ‘contact’
or view our Projects page.

Education, Urban Design & Masterplanning

Swinburne University- Student Housing

Education, Urban Design & Masterplanning

Swinburne University- Student Housing

Achieving great space, regardless of constraints

Location
Hawthorn, Victoria

Client
Swinburne University

Area
675m2

Status
Completed in 2019

Project cost
$1.1m over 3 stages

Achievements
Realising the lost opportunity of raised roof deck space and creation of vibrant space for student uses

The project required the outdoor spaces associated with 3 student residences to be upgraded across 3 residential campus sites at Hawthorn. Stage 1 saw the rejuvenation of the SPS Level 3 roof deck, transformed from a barren concrete jungle to an oasis of deck, grass and greenery. Centred off the main student social space, a large communal sitting area is complimented with built-in BBQ facilities. Softer green spaces have contained either side, with advanced trees to add a vertical feature to the landscape. Built-in furniture is included and is designed to aid use by groups and individuals, with particular thought given to the ergonomic use of devices by the students. This upgrade work was important to the student housing operator to ensure the marketability of their offering, staying competitive with other options that the students might consider.

“The value this space brings to living here … I cannot understand why it was not always like this – it seems obvious”

Student Resident
Swinburne University

Enriching spaces. Enriching Lives

Get in Touch